Ojennettu käsi

Näistä linkeistä löydät lisätietoa uskossa kasvamiseen:

Raamattu

Kaiken perustana ja pohjana on ehdottomasti Raamattu. Raamattu on Jumalan Sana, elämän ja ihmisen käyttöohjekirja, jonka Jumala antoi meille Pyhässä Hengessä auttaakseen meitä löytämään tien luokseen ja elämään yltäkylläistä ja ihanaa, iankaikkista elämää. Hanki itsellesi Raamattu heti, kun voit.

Raamatun lukeminen kannattaa aloittaa Uuden testamentin puolelta: Matteuksen, Markuksen, Luukkaan tai Johanneksen evankeliumista. Vanha testamenttia ymmärtää parhaiten Uuden testamentin kautta.

Voit hyvällä omalla tunnolla lukea sitä raamatunkäännöstä, mikä tuntuu helpoimmalta ja parhaalta - tai vaikka kaikkia käännöksiä. Jokainen raamatunkäännös on voimallinen ohjaamaan sinut pelastukseen, kasvamaan uskossa ja elämään pyhää elämää.

Yleisimmät suomenkieliset käännökset ovat:

 • Kirkkoraamattu 1933/38 (KR38)
  • monien rakastama käännös, vaikka sisältääkin vanhahtavaa kieltä ja vaikeita lauserakenteita.
 • Kirkkoraamattu 1992 (KR92)
  • ns. "Uusi käännös", joka on käännetty nykykielellä, ymmärrettävyyttä painottaen.
 • Raamattu Kansalle (RK)
  • Vuoden 2012 käännös, joka pyrkii pysymään mahdollisimman uskollisena alkutekstille, mutta ilmaisee asiat ymmärrettävällä suomen kielellä.
 • Uusi testamentti 2020 (UT2020)
  • Uusin käännös, jossa on pyritty selittämään ja kääntämään asiat mahdollisimman ymmärrettävästi, vaikeita sanoja vältellen.
  • Helppo lukea myös mobiililaitteella.

 

 • Raamattu ja selitysteoksia löytyy suomen kielellä myös sivustolta Raamattu365.fi (mm. kronologinen Raamattu ja tietosanakirja).

Ääniraamatut

Raamattua voi kuunnella myös YouTube-videoilta: SaalemTV

Raamatun kirjojen selitysteos Raamattu alusta loppuun on kuunneltavissa YouTubesta ja puhelimeen voit ladata ilmaiseksi Raamattu kannesta kanteen -sovelluksen.

Raamattu animaatioina

 • BibleProject esittelee hauskalla tavalla animaatiovideoina kaikki Raamatun kirjat ja Raamatun opetusten perusidean.
 • Myös lapsille on saatavana hauska Lasten Raamattu-sovellus, jonka voi ladata puhelimeen tai tabletille.

Opetuksellisia sivustoja

Uskon kasvuun tarvitaan usein hyvää ja tervettä opetusta. Raamatun tekstit eivät aina heti ensilukemalta avaudu. Voit olla täynnä kysymyksiä ja epäilyä. Usein auttaa, kun joku vähän selittää, mistä oikeastaan on kysymys ja mitä raamatunsanoilla on tarkoitettu. Jeesus ja profeetat puhuivat oman aikakautensa ihmisille, arkipäiväisistä ilmiöistä. Eri kulttuurissa ja eri aikakautena eläessämme moni asia voi jäädä huomaamatta, jos ei tunne historiaa ja ilmiöiden taustoja.

Saarnoja ja opetusta videoilla

Henkilökohtaisia todistuksia Jumalan teoista

Täältä löydät tavallisten ihmisten kokemuksia siitä, miten Jumala on muuttanut heidän elämäänsä ja osoittanut olevansa yhä elävä, voimallinen ja kaikkivaltias Jumala, joka on kiinnostunut tavallisen ihmisen hyvinvoinnista.
Kristityt uskovat Elävään Jumalaan, jolla on voima muuttaa sekä ihmistä että hänen olosuhteitaan. Meillä on Jumala, joka auttaa, Jumala, joka pelastaa. Meidän ei tarvitse kuin kääntyä hänen puoleensa ja uskoa hänen lupauksiinsa, jotka löytyvät Raamatusta.

Kristillisiä TV-kanavia

Kristillisten nettitelevisioiden arkistoista voit valita juuri omaan elämäntilanteeseesi sopivaa sisältöä ja opetusta:

Radio-ohjelmia

Kristilliset radioasemat tarjoavat hengellistä musiikkia, Raamatunopetusta ja mielenkiintoisia keskusteluohjelmia kansantajuisesti. Voit oppia lisää Jeesuksesta kotiaskareita puuhastellessasi tai vaikka autossa työmatkalla:

Molempia radiokanavia voi kuunnella myös älypuhelimella. Ne löytyvät mm. Suomi Radion sovelluksesta.

Kristillistä kirjallisuutta

Hengellinen kirjallisuus auttaa ymmärtämään Raamattua paremmin ja kasvamaan uskossa ja Jumalan tuntemisessa.

Hengellistä kirjallisuutta saa myös seurakuntien kirjamyynneistä, antikvariaateista ja hengellisten tapahtumien yhteydessä olevista kirjamyyntipöydistä.

Kristillisiä kurssikeskuksia

Seurakunnat ja kristilliset opistot järjestävät monenlaisia iltakursseja, viikonloppukursseja, retriittejä ja koulutuksia, jotka ovat hyödyllisiä hengellisen kasvun, elämänhallinnan ja läheisemmän jumalasuhteen rakentamiseksi. Yhdessä olosta ja oppimisesta saa uutta iloa, innostusta ja uusia ystäviä.

Iso Kirja IK-opisto, Keuruu: http://www.ikopisto.fi

Kansan lähetysopisto, Ryttylä : http://kansanlahetysopisto.fi

Kansan Raamattuseura, Lohja: https://kansanraamattuseura.fi

Perheniemen opisto, Perheniemi:  http://www.perheniemi.com

Suomen Raamattuopisto, Kauniainen: https://sro.fi