Himos-Aktioihin on ilmoittauduttava aina etukäteen. Festivaalien leirintäalueelle ja lettuteltallemme pääsee vain festivaalirannekkeen kera.

Ystävyysevankeliointi festivaaleilla on hauskaa ja antoisaa, mutta ei ehkä ihan jokaisen juttu.

  1. Sinun tulee olla itse vahvasti uskossa ja haluta kertoa Jeesuksen ilosanomaa eteenpäin. Suositus on, että olet ollut vähintään vuoden uskossa ja täysin päihteettömänä ennen kuin lähdet mukaan aktioon.

  2. Sinun tulee olla valmis palvelemaan, noudattamaan yhteisiä sääntöjä ja aikatauluja, toimimaan tiimissä ja auttamaan toisia: letut on paistettava ja kahvit keitettävä ja jaettava joutuisasti – hymyn kera tarjoiltuna. 

  3. Haluat kohdata ihmisiä kuunnellen ja keskustellen, hyväksyen heidät Jumalalle arvokkaina ja rakkaina, vaikka et olisi heidän kanssaan aina samaa mieltä.

Lettuteltta HimoksellaFestarievankelioinnissa tarvitaan pyyteetöntä rakkautta, armahtavaisuutta ja pitkämielisyyttä. Joudumme usein vaikeisiin ja haastaviin keskusteluihin, joissa tarvitaan malttia, rukousta ja taivaallista viisautta. Aktiolaisen tärkein ominaisuus onkin olla aidosti oma itsensä: armosta pelastettu syntinen ihminen syntisen maailman keskellä – ympäröivään maailman menoon mukautumatta. Missään nimessä emme hyökkää, arvostele, tuomitse emmekä tuputa tai tyrkytä uskonasioita niille, jotka eivät halua kuunnella!

Festivaalien alaikäraja K-18 koskee myös aktiolaisia, mutta yläikärajaa ei ole. Kunhan terveys kestää kohtalaisesti seisomista, kävelyä ja ajoittaista hellettä.

Välttääksemme ikäviä yllätyksiä ja varmistuaksemme vapaaehtoistyöntekijöidemme luotettavuudesta, edellytämme kaikilta aktiolaisilta aktiivista osallistumista kristillisen seurakunnan tai järjestön toimintaan sekä seurakunnan tai kristillisen yhteisön edustajan vapaamuotoista suositusta. Aikaisempaa kokemusta evankelioinnista ei vaadita. Haastattelemme tarvittaessa uudet aktiolaiset puhelimitse.

HUOM!
Emme mene aktion aikana festivaalien juhla-alueelle emmekä lähde festareille kuuntelemaan musiikkia tai pitämään vain hauskaa. Olemme Jumalan valtakunnan edustajia, Jeesuksen lähettiläitä ja festivaaleilla töissä, joten toimimme myös sen mukaisesti.

Emme suosittele festivaalityötä hiljattain vaikeasta päihderiippuvuudesta vapautuneille, vaikeista mielenterveysongelmista tai akuutista kriisistä kärsiville, koska eturintamassa joutuu kovaan paineeseen. Emmehän halua aiheuttaa kenellekään lankeemusta. Aluksi on hyvä itse eheytyä Jumalan hoidossa ja vahvistua uskossaan. Siihen sopivat esim. Ison Kirjan Juhannus-konferenssi, Himoksen New Wine ja muut hengelliset tapahtumat. Näissäkin tilanteissa voit yhä osallistua työhömme auttamalla taustajärjestelyissä sekä rukoilemalla puolestamme.

Tarjoamme aktiolaisille vaatimattoman patjamajoituksen, aamu- ja iltapalat sekä lämpimän aterian.

Jumala itse kutsuu työntekijänsä

Jumala itse kutsuu ja valitsee aktiolaisemme, emme me. Jos koet kiinnostusta ja paloa aktiotyöhön, rukoile asiaa itseksesi ja vaikka ystäväsi kanssa. Jos kutsu ja halu vain vahvistuvat, ilmoittaudu mukaan! Jos halusi sammuu päivän tai parin sisällä eivätkä käytännönasiat ota järjestyäkseen, Jumala todennäköisesti herättelee sinua rukoilemaan aktioidemme puolesta ja kutsuu sinut kentälle vähän myöhemmin.

Kun koet selkeän kutsun, ilmoittaudu rohkeasti! Muista osallistua myös ennakkokoulutukseemme: (Etkot).

Tekemällä oppii

Käytännössä riittää, että uskot vahvasti Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen, olet Jumalan lapsi ja haluat seurata Jeesusta Kristusta koko sydämestäsi ja olet aktiivisesti mukana jonkun kristillisen seurakunnan tai järjestön toiminnassa. Jos vielä osaat omatoimisesti ottaa pumppiksesta kahvia, ojentaa mukin toiselle, tervehtiä ja katsoa ihmisiä hymyillen silmiin ja jutella erilaisten ihmisten kanssa, pärjäät aktiossamme jo vallan mainiosti!

Aikaisempaa evankeliointikokemusta ei vaadita, vaikka siitäkin on toki hyötyä. Ennakkokoulutuksessa käymme läpi ystävyysevankelioinnin perusperiaatteet sekä yhteiset toimintatavat. Teltalla on aina muita tukena ja kentälläkin kuljemme pareittain. Keittiöllä pärjää ujompikin. Letunpaistoa ja muita taitoja ohjeistamme käytännössä. Tärkeintä on oikea asenne:

Osallistuthan aktiotyöhön yhtä sitoutuneesti ja tosissasi kuin Jeesuksen seuraamiseen.

Taustajoukkojakin tarvitaan

Jos ihmisten kanssa keskustelu pelottaa tai festarihumu järkyttää, voit osallistua Himos-aktioihin myös pelkästään kahvinkeittäjänä, letunpaistajana, teltanpystyttäjänä, järjestelyapulaisena, kuljettajana, keittiöemäntänä, esirukoilijana tai muissa taustatehtävissä. (Lue lisää eri tehtävistä).

Kannattajajäsenenä ja yhdistyksen varsinaisena jäsenenä voit auttaa meitä myös taloudellisesti tai hallinnollisesti. Toimintamme on täysin riippuvaista seurakuntien, sponsoreiden sekä jäsenten ja kannatusjäsenten  lahjoituksista.

 

Ilmoittaudu aktioon