rukous

Uskonratkaisun jälkeen ihminen alkaa vähitellen muuttua. Vanhat pahat tavat eivät enää kiinnosta. Alat nähdä kauniita asioita, joita et aikaisemmin huomannut. Kaipaat yhä enemmän Jumalan läsnäoloa, haluat tietää lisää Jeesuksesta, janoat rauhaa ja hyvyyttä.

Kuuntele herkkänä tätä sisäistä kutsuasi etsiä Jumalan läsnäoloa ja Pyhän Hengen johdatusta.

Lue Raamattua joka päivä, vaikka vain muutaman rivin verran. Aloita Uudesta Testamentista, vaikka Johanneksen tai Matteuksen evankeliumista. Ne kertovat Jeesuksesta ja opettavat Jumalasta. Raamattua lukiessasi ja kuunnellessasi olet aina lähellä Jeesusta, sillä hän on Jumalan Sana, jolla maailma luotiin.

Raamatussa Jumala ilmaisee meille tahtonsa ja antaa ohjeita, miten voimme selvitä elämästä vähemmillä vaikeuksilla. Jos et ymmärrä lukemaasi, rukoile, että Pyhä Henki avaisi sydämesi ja mielesi ymmärtämään kirjoituksia. Pyhä Henki laskeutui sydämeesi sillä hetkellä, kun teit uskonratkaisun ja päätit antaa elämäsi Jeesuksen käsiin. Hän on sinun ylin opettajasi ja ohjaajasi - Jeesuksen Henki sinun sydämessäsi.

Rukoile Jumalaa mahdollisimman paljon, ihan omin sanoin, missä ja milloin vain. Raamatun sana on Jumalan puhetta meille, mutta rukous on meidän puhettamme Jumalalle. Kerro Taivaan Isälle, miten sinulla menee. Pyydä rohkeasti, kun jotain tarvitset. Tunnusta ja pyydä heti anteeksi, jos huomaat tehneesi vahingossa jotain pahaa tai suuttuneesi jollekin toiselle ihmiselle. Kiitä kaikesta hyvästä, mitä olet saanut.

Ole rehellinen ja aito. Rukoile myös toisten ihmisten puolesta. Jumala rakastaa kuulla lastensa ääntä ja hänestä on ihanaa saada vastata rukouspyyntöihimme. Älä lannistu, vaikka saatat joutua odottamaan jotain vastausta. Rukoile sinnikkäästi: joskus Jumala koettelee uskoamme ja testaa, haluammeko tosissamme saada pyytämämme asian. Joskus aika ei vain ole vielä sopiva tai pyytämäsi asia ei ole sinulle hyväksi. Jumala vastaa aina. Harjaannuta sydämesi tunnistamaan Herran ääni, niin erotat saamasi vastaukset.

Älä säikähdä, jos yhtäkkiä ääneen rukoillessasi huomaat jatkavasi rukousta oudolla kielellä, kun omat sanasi loppuvat kesken. Pyhä Henki rukoilee silloin puolestasi vierailla kielillä, rakentaa ja vahvistaa sinua. Voit jo etukäteen pyytää Jumalaa täyttämään sinut Pyhällä Hengellä, niin saat uutta voimaa rukouksiisi ja elämääsi. Jumala jakaa armolahjojaan runsaasti jokaiselle, joka niitä innokkaasti pyytää. Kyse on armosta annetuista lahjoista - ne eivät ole oman pyhyytesi, uskosi tai hyvien tekojesi mittari. (Luukas 11:13) (I Korinttilaiskirje 14:2, 4)

Hakeudu muiden uskovien seuraan. Uskovien seurassa saat vahvistua yhteisestä uskosta ja kokea hengellisen perheen tukea. Olemme kaikki sisaria ja veljiä, saman Isän lapsia. Jeesus lupasi, että siellä, missä kaksi tai kolme on koolla hänen nimessänsä, hän on myös itse läsnä. Yhteisissä rukouksissa on enemmän voimaa. Jokainen meistä tarvitsee turvallisen kasvuympäristön ja muiden ihmisten tukea. (Matteus 18:19-20)

Seurakunnan jumalanpalveluksissa saat hyödyllistä Raamatun opetusta, mikä helpottaa asioiden ymmärtämistä. Jumala toteuttaa tahtoansa maan päällä seurakunnan kautta. Seurakuntaa kutsutaan myös Jeesuksen ruumiiksi. Me toimimme täällä hänen käsinään ja jalkoinaan. Liittymällä paikallisseurakuntaan, saat uusia ystäviä, tukea ja rohkaisijoita, niin että voit löytää oman paikkasi ja palvelutehtäväsi Jumalan valtakunnassa.

Seurakunnan tilaisuuksissa pääset myös ylistämään Jumalaa yhdessä muiden kanssa. Jumala elää kansansa ylistyksessä. Raamattu kehottaa meitä toistuvasti kiittämään ja ylistämään Häntä, myös vaikeuksien ja ahdistusten keskellä. Ylistäessä muistamme, miten suuri ja voimallinen Jumala on, mitä hyvää hän on meille tehnyt ja kuinka arvokasta Jeesuksen armo on. Se saa mielen piristymään. Pahat henkivallat eivät voi sietää Jumalan ylistystä vaan ne kaikkoavat, joten ilmapiirikin paranee kummasti, kun seurakunta ylistää. (Jeremia 20:13, I Tessalonikalaiskirje 5:18)

Etsi itsellesi sellainen seurakunta, jossa sinun on hyvä olla. Täydellistä seurakuntaa ei olekaan, sillä seurakunta koostuu rikkinäisistä, armahdetuista syntisistä ihmisistä, joita Jumala vielä korjaa ja eheyttää, mutta seurakunta on Kristuksen meitä varten tarkoittama yhteisö. Hän kasvattaa meitä ihmissuhteiden kautta vahvemmiksi. Seurakunnassa opimme seuraamaan Jeesusta ja palvelemaan toisia ihmisiä (Heprealaiskirje 10:25).

Kerro uskostasi myös muille ja todista rohkeasti Jeesuksesta. "Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi, mutta suun tunnustuksella pelastutaan." (Roomalaiskirje. 10:10) Älä häpeä Herraasi Kristusta, ettei hänen tarvitse hävetä sinua. Muista, että sinullekin on joku joskus kertonut, että olet armahdettu ja oikeutettu uuteen elämään. Kerro sitä ilosanomaa muillekin. Älä pimitä tätä tietoa läheisiltäsi, ettei kukaan joutuisi turhan takia kadotukseen.

Pysy rohkeana ja luottavaisena

Ja vaikka mitä tapahtuisi, muista, että Jeesus pitää sinusta kiinni. Hän ei ikinä hylkää sinua eikä jätä, vaikka kuinka pahasti kompuroisit.
Joka aamu meillä on uusi armo, uusi mahdollisuus, uusi elämä.
Joka aamu meillä on oikeus tulla ristin juurelle ja uskossa seurata Jeesusta.
Ja kun aikamme täällä maan päällä täyttyy, Jeesus vie meidät iankaikkiseen elämään, Taivaallisen Isämme luokse.

Totisesti, totisesti: sillä, joka uskoo, on ikuinen elämä.
(Johanneksen evankeliumi 6:47)

"Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä!
Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa.
Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen.
Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

(Ilmestyskirja 21:3-4)