Jokaiselle kristitylle on tärkeää olla jonkun kristillisen seurakunnan auktoriteetin ja opetuksen piirissä sekä kokea seurakuntayhteyttä ja muiden uskovien tukea. Muuten on vaarana, että etäännymme Raamatun opetuksesta ja luomme omia harhaoppeja. Jeesuskin kävi säännöllisesti synagogassa (Luuk. 4:16). Paavali perusti lukuisia paikallisseurakuntia ja kärsi kovasti vaivaa niiden puolesta (II Kor. 11:27-28, I Kor 8:16-24). Heprealaiskirje suorastaan kieltää meitä laiminlyömästä seurakuntayhteyttä (Hepr. 10:25). Toimimme siis Raamatun pohjalta. Seurakunta on Kristuksen Ruumis, me sen jäseniä. Seurakunta tarvitsee meitä ja me sitä.

On tärkeää, että ohjaamme uudet uskovat paikalliseen uskovien yhteyteen, jotta he saisivat vahvistua ja kasvaa uskossaan. Emme kykene siihen, jos itse halveksimme paikallisia seurakuntia ja muita uskovia. Tarvitsemme seurakuntien apua voidaksemme ohjata uudet uskovat turvallisen kasvun tielle ja opetuslapseuttaa heitä. Evankeliointi ei tapahdu tyhjiössä vaan osana seurakuntaa.

Jeesus asetti evankelistat seurakuntaa varten, seurakunnan rakentumista varten (Ef. 4:11-12). Raamattu on tässä asiassa hyvin yksiselitteinen. Maailmanlaajuinen Kristuksen seurakunta muodostuu pienistä paikallisseurakunnista, joiden kautta meidän tulee tehdä työtä, yhteistyössä (Joh. 17:21-23) ja toisiamme rakastaen.

Entä, jos minulla ei ole seurakuntaa...?

Jos et ole vielä löytänyt itsellesi sopivaa seurakuntaa, rukoile asiaa ja vieraile eri seurakunnissa. Jumala kyllä näyttää sinulle, mitä seurakuntaa hän haluaa varustaa sinun kauttasi ja missä hän haluaa sinua kasvattaa. Rukoile myös pastoreiden, vanhemmistojen ja uskovien puolesta, jotta Jumala saisi uudistaa ja parantaa Suomen seurakunnat. Voit rukoilla myös uusien seurakuntien syntymisen puolesta, niin että jokainen uskova saisi löytää itselleen sopivan seurakuntaperheen kohtuulliselta etäisyydeltä.

Sitten voitkin soittaa meille ja tulla kokemaan uskovien yhteyttä aktioissa, kun odottelet vastausta. :-)