Edustamme festivaaleilla Jeesusta Kristusta ja Hänen seurakuntaansa. Siksi edellytämme, että vapaaehtoisillamme on toimiva kristillinen seurakuntayhteys sekä seurakunnan, kristillisen järjestön tai luotettavan seurakuntalaisen suositukset festivaaleilla tehtävää palvelutyötä ja evankeliointia varten.

HUOMIO!
Aktiolaisen tulee itse huolehtia suositusten toimittamisesta hyvissä ajoin ennen aktion alkua. Emme ehdi kysellä jokaisen aktiolaisen taustoja erikseen seurakunnilta. Helpointa, kun pyydät itse hengellistä työntekijää tai evankelistatuttavaasi olemaan meihin yhteydessä. Epäselvissä tapauksissa tarkistamme suositukset ja/tai haastattelemme hakijat puhelimitse.

Suosituksilla yritämme varmistaa, että kaikki aktiolaiset ovat varmasti Jeesuksen seuraajia ja festivaalityöhömme soveltuvia.

Tarkoituksemme ei ole karsia ketään pois omaa ilkeyttämme tai mitata toisten uskon syvyyttä. Jumala itse valitsee työntekijänsä. Varmistamme vain, että aktioon ilmoittautuvat ovat varmasti tulossa lettuteltalle töihin eivätkä juhlimaan festivaaleille. Haluamme tarjota positiivisen kokemuksen sekä aktiolaisille että festarilaisille ja välttää ikäviä yllätyksiä.

Pidätämme oikeuden evätä osallistumisen sekä lähettää kotiin sellaiset, jotka eivät noudata aktiomme sääntöjä ja toimintaperiaatteita, harrastavat hengellistä väkivaltaa tai eivät jostain syystä sovellu tekemäämme aktiotyöhön.

Jos olet osallistunut Himos-Aktioihin aikaisemmin, sinun ei tarvitse toimittaa enää uutta suositusta. Osallistuminen Etkot-koulutukseen riittää.

Millainen suosituksen pitää olla?

Suositus saa olla vapaamuotoinen. Se voi olla sähköpostiviesti, tekstiviesti, puhelinsoitto tai suullinen ilmoitus. Suosituksen voi antaa esimerkiksi seurakuntasi pastori, nuorisotyöntekijä, evankelista tai sellaisen kristillisen työmuodon vetäjä, jossa olet ollut mukana: siis joku vastuullinen uskova, joka tuntee sinut.

Suositus voi olla yksinkertainen viesti:

"Suosittelen Matti Meikäläistä Himos-aktioon. T: Esimerkkiseurakunnan nuorisotyöntekijä Saija Seurakuntalainen."

tai

"Suosittelen Matti Meikäläistä Himos-aktion keittiötöihin. T: Esimerkki-srk:n ruokajakeluvastaava Saija Seurakuntalainen."

Myös aikaisempien aktiolaistemme suositus usein rittää, mutta muistathan silti hoitaa itse ilmoittautumisesi. Ilmoittautuminen osoittaa jo työssä tarvittavaa aktiivisuutta.

Jos sinulla on vaikeuksia saada suosituksia tai asiassa on vähänkään epäselvyyksiä, soita rohkeasti ja kysy lisää. Moni asia selviää puhelimitse. Puhelinkeskustelu voi samalla toimia haastatteluna, joka korvaa kirjallisen suosituksen.

Mitä suosittelijan kannattaa huomioida?

Suosittelijana olisi hyvä kiinnittää huomiota hakijan sosiaalisiin ja toiminnallisiin taitoihin keskustelemalla hänen kanssaan:

  • Kykeneekö henkilö keskustelemaan toisten ihmisten kanssa luontevasti? Löytyykö häneltä myötätuntoa ja empatiaa toisia ihmisiä kohtaan? Miten hän suhtautuu toisinajattelijoihin? Entä ateisteihin, okkultisteihin, homoseksuaaleihin, alkoholisteihin, narkomaaneihin? Kohtaamme näitä ihmisryhmiä festivaaleilla.

  • Onko henkilö yhteistyökykyinen? Kykeneekö hän toimimaan tiimissä ja yhdessä muiden kanssa?

  • Ottaako ihminen hyvin vastaan palautetta? Haluaako hän oppia ja kehittyä käytännöntaidoissa ja evankelioinnissa?

  • Kykeneekö henkilö käytännöntyöhön (keittiöllä) ja noudattamaan ohjeita? Osaako henkilö toimia ohjeiden mukaan omatoimisesti vai tarvitseeko hän jatkuvaa valvontaa tai avustajaa?

  • Miten ihminen suhtautuu uskonasioihin ja toisiin ihmisiin? Näkyykö hänen elämässään Hengen hedelmää ja kasvua? Onko hänellä kykyä ja halua kertoa uskostaan muille?

  • Edustaako henkilö käytökseltään ja elämällään Jeesusta Kristusta ja seurakuntaa myönteisellä ja positiivisella tavalla?

  • Kestääkö henkilö kohtalaisesti painetta: meteliä, kuumuutta, haastavia keskusteluja, juopuneiden ikäviä kommentteja, fyysistä väsymystä?

  • Onko henkilö luotettava? Kykeneekö hän sitoutumaan ja saapumaan paikalle lupauksensa mukaisesti?

 Jos hakija vaikuttaa innokkaalta, kehittymishaluiselta ja kykyiseltä, voit hyvällä mielellä suositella häntä aktioon. Kukaan meistä ei ole täydellinen; olemme kaikki vielä oppimassa ja opettelemassa. Saamme Jeesuksen opetuslapsina ihmetellä, mitä Pyhä Henki tekee.

 

Ilmoittaudu aktioon